Over Heppiedi

Heppiedi ontstond in 1990 nadat Wil van de Pas op zoek was naar leuke haar-accessoires die goed te combineren waren met de garderobe van haar dochter Linda. Omdat dit lastig bleek te zijn, en Wil toch al vaak creatief bezig was, besloot ze om deze zelf te gaan maken.

Na vele enthousiaste reacties van vrienden en bekenden werd al snel de stap gezet om haar producten te gaan verkopen. Eerst via braderieën maar snel daarna besloot Wil om winkels bij haar in de omgeving op te zoeken. Nadat de eerste winkel die Wil bezocht haar hele koffertje leeg kocht was Heppiedi geboren. In de begin jaren werden vele uren in de, naast hun woning gelegen, garage gespendeerd aan de productie van de artikelen maar toen dit te veel van het goede werd, werd besloten om te gaan werken met thuiswerkers. Op dit moment wordt een zeer groot deel van de collectie van Heppiedi nog steeds op deze manier geproduceerd. De garage is inmiddels al lange tijd te klein en sinds 2000 is Heppiedi gevestigd op het industrieterrein van Middelbeers.

Dochter Linda, waar de eerste ontwerpen voor gemaakt werden, was als vanaf haar kindertijd geboeid door de activiteiten waarmee haar moeder zich bezig hield en begon dan ook al op jonge leeftijd haar moeder te helpen. Tijdens haar opleiding ‘Internationale Handel/Groothandel’ en later de HBO studie ‘International Business and Management’ maakte Linda van Heppiedi haar ‘bijbaan’. Na het afronden van deze studie houdt ook zij zich verschillende jaren full-time met het bedrijf bezig.

Bij het ontstaan van Heppiedi bestond de gehele collectie uit producten welke gemaakt waren van houten kralen. Dit is zeker de eerste 10 jaren zo gebleven maar inmiddels wordt er steeds meer gebruik gemaakt van andere materialen zoals textiel, metaal, kunststof etc. waarvoor Wil en Linda in alle windstreken hun contacten hebben om steeds weer nét dat te vinden wat hun collectie even anders dan anders maakt.

Sterke troeven in de collectie zijn dat er met producten wordt ingespeeld op de actuele mode-kleuren en op de vraag van de afnemers. Dagelijks wordt er in Middelbeers (N-Brabant) hard gewerkt om hier zoveel mogelijk aan te kunnen voldoen en worden bij vele kinderkleding boetieks, babyspeciaalzaken, speelgoedzaken, kapsalons en drogisterijen in heel Nederland en Belgiё de producten van Heppiedi verkocht.

Heppiedi, de groothandel in kindersieraden Bekijk onze collectie